Stendal Plantage

 

Stendal plantage ligger lidt nordøst for Karup, nærmere bestemt hvor Årestrupvej ender i Ulvedalsvej. Plantagen rummer en del gamle historiske gravhøje, som er værd at gå en tur og kigge nærmere på.

 

I det hele taget er Stendal plantage altid et besøg værd, hvis man er friluftsmenneske og evner at nyde skovens smukke farver og lytte til fuglenes fløjten og kvidren. Der er gode parkeringsmuligheder flere steder i nærheden af både Ulvedal og Stendal plantager, som støder op til hinanden, og overalt er veje og stier let fremkommelige.

Ikke mindst derfor er der næsten altid masser af aktivitet på skovvejene af kondiløbere, vandringsfolk og ryttere til hest, der på hver sin måde nyder området.

 

I Stendal plantage er der indrettet en lille rasteplads med bålplads, borde og bænke, og der er tilmed rindende vand, da der i tilknytning til pladsen er opstillet en shelter til overnatning for vandrings- og cykelfolket. Som et nyt tiltag skal der efter sigende være udlagt et permanent orienteringsløb med poster, som man kan benytte sig af, hvis man ynder at løbe rundt i skoven, men der er også ved parkeringspladserne opstillet kasser med foldere, der beskriver tre forskellige vandreture i området af tydeligt afmærkede ruter.

 

Klik her for at finde flere oplysninger om området fra Skov- og Naturstyrelsen.

 

Arealet med rastepladsen hvor man kan nyde sin medbragte mad og endog tænde bål og grille, hvis man har lyst til det. Vær opmærksom på at man ikke kan køre i bil til rastepladsen, men skal påregne at gå omkring 400 m fra parkeringspladsen på Stendalsvej for at komme dertil.

 

Her har en familie gang i en lille "forårsfrokost" i det grønne.

 

Vejene er let fremkommelige overalt, men motorkørsel er ikke tilladt.

 

 

webmaster