Primitiv overnatning i sheltere

 

I nærheden af Karup er der primitive overnatningsmuligheder i form af opstillede sheltere. Shelterne er, som det fremgår af billederne her på siden, fremstillet af rustikke materialer, som uden at ødelægge helhedsbilledet falder i med naturen.

 

3 steder er der mulighed for at benytte disse primitive overnatningsmuligheder, hvis man er til fods eller på cykel ad stier og småveje. Det er ikke umiddelbart muligt at køre til de opstillede sheltere i bil.

 

De to af shelterne er opstillet langs banestien mellem Herning og Viborg på hver side af Karup et stykke ude af stien. Den ene syd for Karup i Gedhus Plantage umiddelbart bag de Tyske Krigsgrave.

 

Den anden er opstillet et par kilometer nord for Karup ad stien mod Frederiks/Viborg.

 

Den sidste shelter finder man i Stendal Plantage umiddelbart ved siden af rastepladsen i selve skoven, hvor der er opstillet borde og bænke, såvel som der også på dette sted er rindende vand.

 

Fælles for dem alle er at der i tilknytning til shelteren er opstillet et muldtoilet hvor man kan forrette sin nødtørft. Det er i den sammenhæng en god ide selv at have lidt toiletpapir med.

Sherlterne er ikke præget af den store luksus, men for vandrings- og cykelfolket som har soveposen under armen er det et fint lille sted at søge ly for natten og evt. det lunefulde danske sommervejr.

 

Shelteren ved Gedhus.

 

Et kig ind i selve overnatningsrummet.

 

Det opstillede muldtoilet i ved Gedhus-shelteren.

 

Shelteren i Stendal Plantage ved siden af rastepladsen i skoven.

 

 

webmaster