12 lige store kartofler
50 g smør
fedtstof til formen
1 tsk salt
2 spsk rasp
30 g friskrevet parmesan
Hasselbackkartofler
Ingredienser – 4 portioner:
12 lige store kartofler
50 g smør
fedtstof til formen
1 tsk salt
2 spsk rasp
30 g friskrevet parmesan |
Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 240 grader (varmluft 220). Skræl og skyl kartoflerne og skær dem derefter på tværs i lodrette tynde skiver. Men sørg for ikke at skære dem helt igennem. Læg evt. kartoflerne i en stor træske før du skærer.
Smelt smørret og smør kartoflerne let. Der skal være lidt smør til overs. Læg kartoflerne med den snittede side opad ved siden af hinanden i et smurt fad, drys med salt og peber og bag dem ca. 30 minutter i ovnen. Pensl dem af og til med smør.
Når kartoflerne er bagt, drysses de med rasp og dryppes med det resterende smør. Bag dem yderligere 10 minutter, drys osten over og stil dem igen i ovnen i 5 minutter til osten er smeltet og let gylden. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |