½ kg kartofler
120 g løg
2- 3 fed hvidløg
600 g auberginer
salt
1 spsk olivenolie
300 g hakket oksekød
peber
oregano og timian efter smag
400 g flåede tomater på dåse
80 g revet ost
olie til fadet
Kartoffelmoussaka
Ingredienser – 4 portioner:
½ kg kartofler
120 g løg
2- 3 fed hvidløg
600 g auberginer
salt
1 spsk olivenolie
300 g hakket oksekød
peber
oregano og timian efter smag
400 g flåede tomater på dåse
80 g revet ost
olie til fadet |
Fremgangsmåde: Skyl kartoflerne og kog dem med skræl. Pil løgene og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Skyl auberginerne, skær dem over på langs og derefter i tynde skiver. Drys skiverne med salt og lad dem trække i ca. 15 minutter. Skyl dem og dup dem tørre.
Opvarm lidt olivenolie i en pande, kom løgene i og steg dem klare. Tilføj hvidløg og steg dem med. Tilsæt det hakkede kød. Drys med salt og peber og brun kødet ved kraftig varme. Tilsæt aubergiber og lad dem stege med. Kom oregano og timian i efterfulgt af tomaterne. Lad det hele småsnurre i ca. 10 minutter ved lav varme.
Pil kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Spray eller smør et gratinfad let med olie. Fordel halvdelen af kødblandingen ud over bunden. Læg kartoflerne lagvis på. Hæld resten af kødsovsen ud over. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |