1 kg kartofler
500 g færdig tærtedej
250 g mager kvark
3 løg
250 g røget skinke
1 spsk maizena
½ dl mælk
2 æg
1½ dl olie
salt og peber
fedtstof til pladen
Kartoffeltærte med skinke
Ingredienser – 4 portioner:
1 kg kartofler 500 g færdig tærtedej 250 g mager kvark 3 løg 250 g røget skinke 1 spsk maizena ½ dl mælk 2 æg 1½ dl olie salt og peber fedtstof til pladen |
Fremgangsmåde: Skyl kartoflerne og kog dem møre i kogende vand i ca. 20 minutter, hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Rul tærtedejen ud på en smurt bageplade. Forvarm ovnen til 225 grader.
Pil kartoflerne og kom dem i småstykker ned i en skål. Rør kvark i. pil løgene og hak dem fint.
Skær skinken i små tern. Bland løg, skinke, maizena, varm mælk og æg med olie og derefter i kartoffel-kvarkblandingen og rør det hele til en jævn dej.
Smag dejen til med sat og peber og fordel det over tærtedejen. Bag tærten i ca. 30 minutter i ovnen. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |