Kartoffeltærte med skinke

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

1 kg kartofler

500 g færdig tærtedej

250 g mager kvark

3 løg

250 g røget skinke

1 spsk maizena

½ dl mælk

2 æg

1½ dl olie

salt og peber

fedtstof til pladen

 

Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne og kog dem møre i kogende vand i ca. 20 minutter, hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Rul tærtedejen ud på en smurt bageplade. Forvarm ovnen til 225 grader.

 

Pil kartoflerne og kom dem i småstykker ned i en skål. Rør kvark i. pil løgene og hak dem fint.

 

Skær skinken i små tern. Bland løg, skinke, maizena, varm mælk og æg med olie og derefter i kartoffel-kvarkblandingen og rør det hele til en jævn dej.

 

Smag dejen til med sat og peber og fordel det over tærtedejen. Bag tærten i ca. 30 minutter i ovnen.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster