Kartoffelfad

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

800 g kartofler

2 løg

40 g smør

40 g mel

2½ dl grøntsagsbouillon

2½ dl mælk

muskatnød

smør til fadet

salt og friskkværnet peber

persille til pynt

 

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub kartoflerne og kog dem med skræl i ca. 30 minutter. Hæld vandet fra, skyl dem i koldt vand og lad dem køle af. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Forvarm ovnen til 225 grader.

 

Saucen: Pil løgene og hak dem fint. Opvarm smør og steg løgene klare. Rør mel i og lad det bruse op. Hæld den varme bouillon i lidt ad gangen og pisk hele tiden, så saucen bliver glat. Rør til sidst mælk i og lad saucen småkoge i 5 minutter. Smag saucen til med salt og friskkværnet muskatnød.

 

Bland kartofler og sauce. Smør et ovnfast fad og hæld alt i. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter til overfladen er smuk gylden. Drys persille over og server gratinen f.eks. sammen med dampet fisk og agurkesalat.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster