800 g kartofler
2 løg
40 g smør
40 g mel
2½ dl grøntsagsbouillon
2½ dl mælk
muskatnød
smør til fadet
salt og friskkværnet peber
persille til pynt
Kartoffelfad
Ingredienser – 4 portioner:
800 g kartofler 2 løg 40 g smør 40 g mel 2½ dl grøntsagsbouillon 2½ dl mælk muskatnød smør til fadet salt og friskkværnet peber persille til pynt |
Fremgangsmåde: Skyl og skrub kartoflerne og kog dem med skræl i ca. 30 minutter. Hæld vandet fra, skyl dem i koldt vand og lad dem køle af. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Forvarm ovnen til 225 grader.
Saucen: Pil løgene og hak dem fint. Opvarm smør og steg løgene klare. Rør mel i og lad det bruse op. Hæld den varme bouillon i lidt ad gangen og pisk hele tiden, så saucen bliver glat. Rør til sidst mælk i og lad saucen småkoge i 5 minutter. Smag saucen til med salt og friskkværnet muskatnød.
Bland kartofler og sauce. Smør et ovnfast fad og hæld alt i. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter til overfladen er smuk gylden. Drys persille over og server gratinen f.eks. sammen med dampet fisk og agurkesalat. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |