Bradepandepizza med kartofler

 

 

Ingredienser – 12 stk:

 

500 g mel

 

40 g gær

 

50 g sukker

 

1/4 l lunken mælk

 

1 nip salt

 

50 g smør

 

3 æg

 

500 g kartofler

 

250 g revet emmentaler

 

mel til udrulning

 

fedtstof til fadet

 

375 g bacon eller stribet flæsk

 

2 løg

 

1 bdt. persille

 

1 bdt. purløg

 

1½ dl fløde

 

salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Sigt melet igennem en sigte ned i en skål, lav en fordybning i midten og smuldr gæren i. Drys lidt sukker over gæren, hæld mælk over og opløs gæren. Fordel det resterende sukker, salt, smør i klatter og 2 æg langs melkanten. Ælt alle ingredienser til en glat dej. Begynd fra midten og arbejd udefter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 - 40 minutter.

 

Skræl imens kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Tryk dem gennem en kartoffelpresse og rør ost i.

 

Ælt gærdejen igennem, rul den ud på en melet overflade, så den fylder en bradepande. Læg den på en smurt bradepande. Lad dejen efterhæve ca. 30 minutter.

 

Skær flæsket i tern og smelt det i en pande. Pil løgene, hak dem fint og steg dem klare i panden med flæsk.

 

Skyl persille og purløg og ryst det tørt. Hak persillen fint, og klip purløgene fint. Rør det sidste æg sammen med fløde og lidt salt og peber. Bland krydderurterne i.

 

Fordel kartoffel-ostemassen over gærdejen, herefter løg og flæsk. Hæld ægge-flødemassen over. Bag kartoffelpizzaen i en forvarmet ovn ved 250 grader (varmluft 225) på rille 2 fra neden i ca. 40 minutter.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster