1 kg mellemstore kartofler
2 spsk olivenolie
100 g rå skinke
1 bdt. purløg
1 løg
1 1/4 dl. piskefløde
2 æg
salt og peber
muskatnød
½ tsk tørret merian
5 spsk smør
Ovnkartofler med skinkefyld
Ingredienser – 4 portioner:
1 kg mellemstore kartofler
2 spsk olivenolie
100 g rå skinke
1 bdt. purløg
1 løg
1 1/4 dl. piskefløde
2 æg
salt og peber
muskatnød
½ tsk tørret merian
5 spsk smør |
Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 250 grader (varmluft 225). Skrub kartoflerne grundigt og dup dem tørre. Pensl skrællen med olivenolie. Pak kartoflerne ind i alufolie og læg dem på en bageplade. Bag dem ca. 40 minutter i ovnen.
Skær skinken i tern, skyl purløgene slyng dem tørre og hak det fint. Bland fløde, skinke, løg og purløg og opvarm det i en gryde. Tag derefter gryden af varmen. Skil æggene. Rør æggeblommerne i flødeblandingen, pisk æggehviderne stive og fold dem i. Krydr massen med salt, peber og muskatnød.
Skær kartoflerne i halve på langs og udhul dem forsigtigt, der skal være ½ cm tilbage langs kanten. Blend kartoffelkødet til puré.
Opvarm smørret i en pande og steg kartoffelpuréen let, krydr med salt og peber. Bland flødeblandingen med puréen og fyld det i kartoflerne. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i 15 minutter. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |