Ovnkartofler med skinkefyld

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

1 kg mellemstore kartofler

 

2 spsk olivenolie

 

100 g rå skinke

 

1 bdt. purløg

 

1 løg

 

1 1/4 dl. piskefløde

 

2 æg

 

salt og peber

 

muskatnød

 

½ tsk tørret merian

 

5 spsk smør

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 250 grader (varmluft 225). Skrub kartoflerne grundigt og dup dem tørre. Pensl skrællen med olivenolie. Pak kartoflerne ind i alufolie og læg dem på en bageplade. Bag dem ca. 40 minutter i ovnen.

 

Skær skinken i tern, skyl purløgene slyng dem tørre og hak det fint. Bland fløde, skinke, løg og purløg og opvarm det i en gryde. Tag derefter gryden af varmen.

Skil æggene. Rør æggeblommerne i flødeblandingen, pisk æggehviderne stive og fold dem i. Krydr massen med salt, peber og muskatnød.

 

Skær kartoflerne i halve på langs og udhul dem forsigtigt, der skal være ½ cm tilbage langs kanten. Blend kartoffelkødet til puré.

 

Opvarm smørret i en pande og steg kartoffelpuréen let, krydr med salt og peber. Bland flødeblandingen med puréen og fyld det i kartoflerne.

Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i 15 minutter.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster