8 store faste kartofler
salt
1 kg grønne asparges
7½ dl grøntsagsbouillon
3 spsk smør
1 bdt. esdragon
2 dl. madeira
2 skiver pumpernickel
2 spsk olie
200 g revet emmentaler
Aspargesfyldte kartofler
Ingredienser – 4 portioner:
8 store faste kartofler
salt
1 kg grønne asparges
7½ dl grøntsagsbouillon
3 spsk smør
1 bdt. esdragon
2 dl. madeira
2 skiver pumpernickel
2 spsk olie
200 g revet emmentaler |
Fremgangsmåde: Skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand ca. 25 minutter. Skyl imens aspargesene, knæk enden af dem og skær stænglerne i mindre stykker. Kog dem møre i varm grøntsagsbouillon i ca. 12 minutter. Tag aspargesene op og lad dem dryppe af. Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i halve på langs og udhul dem forsigtigt. Opvarm smørret og damp aspargesene. Skyl estragonkvistene, dup bladene tørre og hak dem fint. Hæld madeira på panden og kom estragonbladene op til aspargesene. Smuldr rugbrødet og bland det med olien. Fyld asparges og brød i kartoflerne og fordel osten henover. Sæt de fyldte kartofler i ovnen på midterste ovnrille i ca. 10 minutter. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |