Kartoffelgullasch

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

1 kg kartofler

 

150 g bugflæsk

 

150 g cabanossi eller røget medister

 

3 løg

 

3 fed hvidløg

 

4 spsk smør

 

2 spsk paprika, sød og mild

 

1 stænk eddike

 

1 l hønsebouillon

 

2 laurbærblade

 

merian

 

1 drys stødt kommen (kan udelades)

 

salt og peber

 

3 spsk syrnet fløde eller lign.

 

friske krydderurter til pynt

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i 3 cm tern. Skær flæsk og pølse i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak det fint.

Opvarm 3 spsk smør i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt hvidløg og flæsk og lad det snurre med, til flæsket er sprødt.

Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af. Rør parika i og derefter et stænk eddike. Hæld hønsebouillon på. Krydr efter smag med laurbærblade, merian, kommen, salt og peber.

Bland kartoflerne i og lad gullaschen småsimre i ca. 30 minutter. Hvis den er for tynd kan du tage nogle kartoffeltern op, purere dem og røre dem tilbage i.

Brun pølserne på en pande i den resterende smør ved kraftig varme, og kom dem i gullaschen umiddelbart før servering. Pynt retten med nogle klatter cremefraiche eller syrnet fløde og et drys friske krydderurter.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster