Rustik bondegryde med kartofler

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

1 svinekam med svær ca. 800 g

 

1 fed hvidløg

 

1 bdt. suppegrøntsager

 

1 løg

 

30 g smør

 

1 l oksebouillon

 

750 g kartofler

 

salt og peber

 

evt. kommen

 

koriander

 

Fremgangsmåde:

Rids flæskesværen flere gange. Pil hvidløget, hak det fint og smør det på kødet. Rens skræl og skyl suppegrøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Pil løget og skær det i ringe.

Opvarm smørret i en ovnfast gryde og brun stegen godt på begge sider. Læg kødet med sværen nedad, hæld grøntsagerne og halvdelen af bouillonen over. Krydr med salt, peber evt. kommenfrø og lidt flåede korianderblade.

Sæt kødet i ovnen i gryden i ca. 2 timer eller evt. i et ovnfast fad. Vend stegen flere gange og hæld mere oksebouillon på og dryp stegesaften over.

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kom dem op til kødet en time før kødet er færdigt. Skær kødet i skiver før servering. Server retten i gryden.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster