Gratinerede søde kartofler med ananas
Ingredienser – 4 portioner: 4 store søde kartofler salt smør til formen 1 lille frisk ananas eller 300 gram ananas fra dåse friskkværnet peber friskrevet muskat 2 tsk ingefærrod mynte 3 spsk rom |
Fremgangsmåde: Skræl og skyl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem ca. 10 minutter i letsaltet vand. Smør et ovnfast fad med smør. Forvarm ovnen til 180 grader. Skræl ananassen, skær den i kvarter, fjern den uspiselige midterstok og skær frugtkødet i mindre stykker. Hæld kogevandet fra de søde kartofler og kom dem i fadet. Fordel ananasstykkerne henover. Bland de øvrige ingredienser sammen og fordel det over kartofler og ananas. Sæt fadet på den midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. Server retten direkte fra fadet. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |