½ kg kartofler
½ kg daggammelt franskbrød
1 løg
1 fed hvidløg
30 g smør
250 g emmentaler
2½ dl. mælk
4 æg
revet muskatnød
3 spsk finthakket persille
mel efter behov
olie til stegning
salt og peber
Kartoffelklatkager med ost
Ingredienser – 15 stk:
½ kg kartofler
½ kg daggammelt franskbrød
1 løg
1 fed hvidløg
30 g smør
250 g emmentaler
2½ dl. mælk
4 æg
revet muskatnød
3 spsk finthakket persille
mel efter behov
olie til stegning
salt og peber |
Fremgangsmåde: Kog de uskrællede kartofler dagen før. Skær brødet i tern og kom dem op i en stor skål. Pil løg og hvidløg, hak det fint og steg begge klare i varmt smør. Hæld løg og smør over brødet og rør godt rundt. Pil kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser. Skær osten i små tern. Bland kartoffelmosen med ost og brødtern. Pisk mælk og æg sammen med salt, peber, muskatnød og persille. Bland det i kartoffelblandingen og lad det stå og stivne en times tid. Ælt nu så meget mel i massen, at den bliver en fast dej. Form den til kugler med fugtige hænder og tryk dem lidt flade. Opvarm rigeligt med olie på en pande og steg klatkagerne gyldne på begge sider. Bring letsaltet vand i kog i en bred gryde. Skru ned for varmen, så vandet kun lige småkoger. Kom kuglerne lige fra panden op i det sydende vand og giv dem ca. 10 minutter. Klatkager kan bruges i supper eller spises som hovedret sammen med stuvet hvidkål. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |