Kartoffelsuppe med karry

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

750 g kartofler

2 spsk smør eller olie

2 spsk karry

2 løg (store)

1 l grøntsagsbouillon eller hønsebuillon

3 dl fløde

evt. 2 spsk majsstivelse eller lignende til jævning

 

Fremgangsmåde:

Varm fedtstoffet op i en gryde og hak løgene. Svits løg og karry i fedtstoffet. Tilsæt bouillon og bring det i kog.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og kog dem i 10 minutter eller til de er møre.

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender.

Sæt gryden/suppen tilbage på varmen og tilsæt fløde. Juster evt. kartoffelsuppens konsistens med lidt maizenamel eller lignende inden servering.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster