Kartoffel-farsbrød

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

1½ kg kartofler

3 - 4 løg

1 spsk mel

salt, friskkværnet peber

4 æg

1 1/4 del olie

175 g bacon i tynde skiver

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 250 grader. Skræl og skyl kartoflerne. Pil løgene.

Riv kartofler og løg fint. Drys mel over og lad det stå i 5 minutter. Stil det til afdrypning, men opfang væsken. Kom den udskilte stivelse tilbage i massen. Pisk æg med salt og peber, bland det med kartoffelmassen og krydr den godt.

Opvarm halvdelen af olien i en støbejernsgryde og hæld det i et ovnfast fad. Beklæd fadet med bacon og hæld kartoffelmassen i. Dryp den resterende over og fadet stilles i den forvarmede ovn (250 grader) i en times tid. Sænk varmen til 200 grader efter en halv time.

Vend farsbrødet ud og skær det i skiver eller server det direkte fra fadet med æblekompot og sirup.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster