Kartoffel-farsbrød
Ingredienser – 4 portioner: 1½ kg kartofler 3 - 4 løg 1 spsk mel salt, friskkværnet peber 4 æg 1 1/4 del olie 175 g bacon i tynde skiver |
Fremgangsmåde: Forvarm ovnen til 250 grader. Skræl og skyl kartoflerne. Pil løgene. Riv kartofler og løg fint. Drys mel over og lad det stå i 5 minutter. Stil det til afdrypning, men opfang væsken. Kom den udskilte stivelse tilbage i massen. Pisk æg med salt og peber, bland det med kartoffelmassen og krydr den godt. Opvarm halvdelen af olien i en støbejernsgryde og hæld det i et ovnfast fad. Beklæd fadet med bacon og hæld kartoffelmassen i. Dryp den resterende over og fadet stilles i den forvarmede ovn (250 grader) i en times tid. Sænk varmen til 200 grader efter en halv time. Vend farsbrødet ud og skær det i skiver eller server det direkte fra fadet med æblekompot og sirup. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |