Kartoffel-æggekage

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

1/2 - 3/4 kg kartofler

1 stort finthakket løg

4 - 6 spsk olie

50 - 100 g skinke eller hamburgerryg

evt. 1 rød eller grøn peberfrugt

sal, friskkværnet peber

100 - 150 g emmenthaler eller smelteost

6 æg

6 spsk mælk

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne. Skær dem i små terninger. Tør dem i et rent viskestykke. Varm 3 - 4 spsk olie på en tykbundet pande. Rist kartoflerne 2 - 3 min ved kraftig varme. Dæmp varmen. Steg kartoflerne til de er møre, 15 - 20 min. Rist løgene med de sidste 5 min. ved lidt kraftigere varme. Skær skine og peberfrugt i små terninger. Svits begge dele med et par minutter. Drys salt og friskkværnet peber over. Skær osten i terninger, og fordel dem over kartoflerne. Pisk æg og mælk let sammen med en gaffel. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof, hvis det er nødvendigt. Hæld æggemassen over kartoflerne ved ret kraftig varme. Rør et par omgange, så fyldet fordeler sig jævnt. Dæmp varmen. Stik af og til i æggekagen med en gaffel, så det tynde ovenpå kan løbe ned. Bag æggekagen ved svag varme til æggemassen er stiv, men stadig blank og fugtig på overfladen.

Æggekagen serveres i panden. Den overdrysses med hakket grønt i serveringsøjeblikket.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster