Kartoffelfad med torsk
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 - 1 kg kogte kolde pillede kartofler 2 - 3 mellemstore løg 40 g smør/margarine 350 g tomater, 4 - 5 stk en rest kogt kold torsk ca. 400 g eller anden kogt fisk salt, friskkværnet peber 25 g smør hakket persille |
Fremgangsmåde: Skær kartoflerne i skiver. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun dem i gyldent fedtstof, indtil de er let brunede og klare. Drys lidt salt over. Skær tomaterne i skiver. Se den kolde fisk grundigt efter for ben. Smør et ildfast fad godt. Læg et lag kartoffelskiver i fadet. Så et lag brunede løg, torsk og tomatskiver. Drys salt og peber over tomaterne. Gentag rækkefølgen endnu en gang og slut med et lag kartofler. Dryp smeltet smør/margarine over retten og sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Virker retten lidt tør, tilsættes lidt mælk mod slutningen af bagetiden. Sæt det ildfaste fad i et serveringsstativ eller på et fladt fad med en serviet. Drys hakket persille over retten. Blandet grøn salat eller tomatsalat med olie/vineddike marinade passer til retten. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |