Kartoffelfad med torsk

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

3/4 - 1 kg kogte kolde pillede kartofler

2 - 3 mellemstore løg

40 g smør/margarine

350 g tomater, 4 - 5 stk

en rest kogt kold torsk ca. 400 g eller anden kogt fisk

salt, friskkværnet peber

25 g smør

hakket persille

 

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i skiver. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Brun dem i gyldent fedtstof, indtil de er let brunede og klare. Drys lidt salt over. Skær tomaterne i skiver. Se den kolde fisk grundigt efter for ben.

Smør et ildfast fad godt. Læg et lag kartoffelskiver i fadet. Så et lag brunede løg, torsk og tomatskiver. Drys salt og peber over tomaterne. Gentag rækkefølgen endnu en gang og slut med et lag kartofler. Dryp smeltet smør/margarine over retten og sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Virker retten lidt tør, tilsættes lidt mælk mod slutningen af bagetiden.

Sæt det ildfaste fad i et serveringsstativ eller på et fladt fad med en serviet. Drys hakket persille over retten. Blandet grøn salat eller tomatsalat med olie/vineddike marinade passer til retten.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster