Skipperlabskovs

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

1/2 - 3/4 kg mellemskært oksekød (tykkam eller bov)

1 tyk skive røget spæk

2 - 3 store løg

25 g smør

ca. 1/2 liter bouillon eller vand

2 laurbærblade

10 hele peberkorn

1½ kg skrællede melede kartofler

salt

 

Fremgangsmåde:

Skær kødet i firkanter. Skær spækket i ganske små terninger. Hak løgene. Svits spækket i en tykbundet gryde. Tilsæt kød og løg og lad begge dele svitse let uden at brune indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon eller vand. Skum omhyggeligt og dæmp varmen. Læg laurbærblade og peber i gryden og læg låg på. Lad kødet småkoge i ca. 1 time.

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Tilsæt kartoflerne og evt. lidt mere bouillon eller vand.

Lad retten viderekoge indtil kødet er meget mørt og kartoflerne er kogt så meget ud at de jævner retten.

Fjern laurbærblade og helst alle hele peberkorn. Smag til med salt og evt. friskkværnet peber.

Anret skipperlabskovsen i en skål eller et dybt fad og læg en klat smør i midten. Mere smør serveres til samt hakket persille og fintklippet purløg. Et par skiver rugbrød og rødbeder hører til såvel som den engelske sovs.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster