Svensk pølseret
Ingredienser – 4 portioner: 3 dl. finthakket løg 40 g smør/margarine 8 ufarvede knækpølser eller grillpølser 1 - 2 tsk mild paprika 1 kg kogte kolde pillekartofler 1 lille dåse koncentreret tomatpuré 2 - 3 dl mælk salt, friskkværnet peber 1 dl piskefløde fintklippet purløg |
Fremgangsmåde: Svits de finthakkede løg indtil de er let gyldne og klare i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg. Skru ned for varmen og skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber og bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5 - 10 minutter. Tilsæt fløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 minutter. Smag evt. til med salt og peber. Serveres i gryden eller anrettet i et dybt fad med finthakket purløg drysset over. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |