Svensk pølseret

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

3 dl.  finthakket løg

40 g smør/margarine

8 ufarvede knækpølser eller grillpølser

1 - 2 tsk mild paprika

1 kg kogte kolde pillekartofler

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

2 - 3 dl mælk

salt, friskkværnet peber

1 dl piskefløde

fintklippet purløg

 

Fremgangsmåde:

Svits de finthakkede løg indtil de er let gyldne og klare i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg. Skru ned for varmen og skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden.

Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber og bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5 - 10 minutter. Tilsæt fløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 minutter. Smag evt. til med salt og peber.

Serveres i gryden eller anrettet i et dybt fad med finthakket purløg drysset over.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster