Kartoffelkroketter
Ingredienser – 4 portioner: 1 kg melede kartofler 1 æg 2 æggeblommer 40 g. smør 2 tsk fintrevet skalotteløg salt og hvid peber Panering: mel æggehvide rasp salt evt. 1/4 - 1/2 tsk stødt muskat Til friturestegning: Olie eller friturefedt |
Fremgangsmåde: Skær de skrællede kartofler i små stykker. Kog dem i vand uden salt indtil de er meget møre ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt møre. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en håndmikser. Tag gryden af varmen og rør sammenpisket helt æg og æggeblommer i mosen sammen med smør, revet løg og krydderier. Pisk mosen indtil den er glat og klumpfri. Smør den ud i et halvdybt fad. Dæk fadet med folie og det køligt. Skær kartoffelmosen i bjælker ca 12 x 3 cm når mosen er gennemkold. Tril mosen med let melede hænder til kroketter. Vend kroketterne i mel, sammenpisket æg og rasp krydret med salt og evt. muskat. Varm olie eller svinefedt til det syder omkring en tandstik af træ. Kog kroketterne i den varme olie indtil de er lysebrune og sprøde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Serveres til stegt kød, kylling eller fiskeretter. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |