Kartoffelgulyás
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 kg små pillekartofler 2 spsk olie 250 g. finthakket løg 1 - 2 fed finthakket hvidløg 2 - 3 tsk mild paprika ca. 2 spsk vineddike 1½ - 2 dl. bouillon salt og peber 1 grøn peberfrugt 3 - 4 flåede tomater 2 - 4 spsk cremefraiche eller piskefløde |
Fremgangsmåde: Svits finthakket løg og hvidløg i olie indtil løgene er klare, men ikke har taget nævneværdig farve. Drys paprika over og lad det svitse lidt med. Tilsæt vineddike og bouillon. Gør peberfrugten i stand og skær den i terninger. Flå tomaterne ved at dyppe dem først i kogende vand og derefter i koldt vand. Så er skindet lige til at skrabe af. Halver tomaterne og skrab flest mulige kerner ud. Skær derefter tomatkødet i små terninger. Læg peberfrugt, tomater og kartofler i gryden og lad retten småkoge i 10 minutter. Tilsæt cremefraiche eller piskefløde. Lad retten småkoge nogle minutter mere og smag den til med salt, peber og eventuelt paprika. Tilsæt mere bouillon hvis retten er for tyk. Serveres til grillstegt røget medister. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |