Råstuvede kartofler
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 kg melede kartofler vand 3 - 4 dl. mælk 1 dl. piskefløde 30 g smør fintklippet purløg salt friskkværnet peber |
Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og skær dem terninger. Giv kartoflerne et hurtigt opkog i vand og hæld dem til afdrypning i en sigte. Smelt smørret i en tykbundet gryde og vend kartoflerne heri. Tilsæt mælk og fløde. Dæk gryden med låg og kog kartoflerne møre ved svag varme. Rør af og til i kartoflerne så de ikke brænder på. Spæd lidt mere mælk ved kartoflerne, hvis de virker tørre og for tykke. Kog kartoflerne de sidste minutter uden låg, når de er møre og har jævnet retten. Kartoflerne er møre på 20 - 25 minutter. Smag stuvningen til med salt og hvid peber. Drys fintklippet purløg over ved anretning. Serveres til kogt eller røget skinke, spegeskinke eller røget fisk. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |