Fransk kartoffelgratin

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

1 kg kartofler

½ tsk revet muskatnød

1/4 l. piskefløde eller mælk

2 hakkede skalotteløg

1 fed knust hvidløg

1 tsk. groft salt

150 g revet Emmentaler ost

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

Hæld fløde/mælk over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 1/4 time ved 180 grader og bag til kartoflerne er møre.

Serveres til lammesteg, oksesteg og stegt kylling.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster