Bagt kartoffelmos

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

3/4 kg  melede kartofler

50 g. smør

½ dl. piskefløde

2 æg

1 dl. hakkede hasselnøddekerner

1 tsk. groft salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4 - 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225 grader. Serveres straks.  

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster