Bagt kartoffelmos
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 kg melede kartofler 50 g. smør ½ dl. piskefløde 2 æg 1 dl. hakkede hasselnøddekerner 1 tsk. groft salt friskkværnet peber |
Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4 - 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225 grader. Serveres straks. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |