Kartoffelsuppe
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 kg melede kartofler ½ selleri 2 - 3 porrer 2 løg 25 g. smør Krydderbuket: 1 laurbærblad 1 lille bundt persille 1 stor kvist timian ca. 1½ liter suppe (evt. vand med kødkraftblok) ca. 1 dl. piskefløde Pynt: 8 skiver maskinskåret bacon fintklippet purløg |
Fremgangsmåde: Skræl kartofler og selleri. Skær begge dele i mindre stykker. Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Læg de grønne porreringe i koldt vand og gem dem til senere. Læg de hvide porreringe i en gryde sammen med kartofler, selleri, finthakkede løg og smør. Lad grøntsagerne snurre lidt uden at brune. Bind krydderbuketten sammen og læg den i gryden. Tilsæt suppen. Dæk gryden med låg og kog suppen ved svag varme indtil alt er mørt. Fjern krydderbuketten. Pres suppen gennem en sigte eller findel den i en blender. Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og de grønne porreringe. Kog suppen igennem indtil porreringene er møre. Smag til med salt og hvid peber. Spæd evt. suppen med vand, hvis den virker for tyk. Klip baconen i små stykker på tværs. Rist dem på en tør pande og læg dem på fedtsugende papir. Hæld suppen i en terrin eller stor skål og drys bacon og fintklippet purløg over. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |