Kold dildkartoffelsalat
Ingredienser – 4 portioner: 3/4 kg kogte aspargeskartofler 3 hårdkogte æg ½ - 1 dl. fløde 2 - 3 spsk esdragoneddike eller citronsaft 1stort bundt fintklippet frisk dild ca. 100 g mayonnaise salt og peber |
Fremgangsmåde: Skær de kogte kartofler i ikke for store terninger. Hak de hårdkogte æg. Tag lidt fra til pynt. Hæld hakket æg, fløde, eddike/citronsaft og fintklippet dild over kartoflerne. Bland det hele forsigtigt med en dejskraber. Lad salaten trække 5 - 10 min. Bland mayonnaise i salaten. Man kan ikke sige helt nøjagtigt hvor meget. Tilsæt lidt ad gangen. Kartoflerne må ikke virke tørre, men heller ikke svømme i mayonnaise. Smag salaten til med salt og friskkværnet peber. Stil salaten køligt 10 - 20 min., så den kan suge lidt af dressingen. Smag på salaten inden serveringen om den trænger til mere salt eller eddike/citronsaft. Anret kartoffelsalaten i sen skål. Drys hakket æg og evt. mere dild over. Serveres til alle former for fisk, stegt / kogt / røget eller marineret. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |