Kold dildkartoffelsalat

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

3/4 kg kogte aspargeskartofler

3 hårdkogte æg

½ - 1 dl. fløde

2 - 3 spsk esdragoneddike eller citronsaft

1stort bundt fintklippet frisk dild

ca. 100 g mayonnaise

salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Skær de kogte kartofler i ikke for store terninger. Hak de hårdkogte æg. Tag lidt fra til pynt.

Hæld hakket æg, fløde, eddike/citronsaft og fintklippet dild over kartoflerne. Bland det hele forsigtigt med en dejskraber. Lad salaten trække 5 - 10 min.

Bland mayonnaise i salaten. Man kan ikke sige helt nøjagtigt hvor meget. Tilsæt lidt ad gangen. Kartoflerne må ikke virke tørre, men heller ikke svømme i mayonnaise. Smag salaten til med salt og friskkværnet peber.

Stil salaten køligt 10 - 20 min., så den kan suge lidt af dressingen. Smag på salaten inden serveringen om den trænger til mere salt eller eddike/citronsaft.

Anret kartoffelsalaten i sen skål. Drys hakket æg og evt. mere dild over. Serveres til alle former for fisk, stegt / kogt / røget eller marineret.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster