Tex-mex bagte kartofler
Ingredienser – 4 portioner: 4 store kartofler 1 stor dåse abrikoser 1 bdt. forårsløg 1 rod chili 4 spsk. cremefraiche salt peber olie til pladen groft salt krydderurter til pynt |
Fremgangsmåde: Skyl kartoflerne og kog dem i ca. 20 min. Lad abrikoserne dryppe af og skær dem i små tern. Skyl og rens forårsløgene og snit dem i tynde ringe. Bland dem med abrikoserne. Rens og skyl chilien og flæk den. Fjern stilk og kerner. Snit chilien fint og bland det med cremefraiche, salt og peber. Forvarm ovnen til 225 grader. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Skær dem midt over og læg dem med skærefladen nedad på en bageplade, som er smurt og drysset med et tykt lag groft salt. Bag kartoflerne ved 225 grader i ca. 15 min. Vend kartoflerne. Fordel abrikos/løgblandingen på kartoflerne. Smør lidt cremefraiche over efterfulgt af et drys peber. Bag kartoflerne i yderligere 6 min. Server kartoflerne var og pyntet med krydderurter. |
Energi pr. 100 g.: |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
Vidste du at: |