Kartoffelfladbrød

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

350 g kogte kartofler, mosede

130 g speltmel

2-3 forårsløg, fint snittet

3 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret

2 små æg ( eller 1 stort )

½ tsk. salt

 

Fremgangsmåde:

Mos først dine kartofler groft og tilsæt dernæst mel, forårsløg, rosmarin, salt og æg. Rør hele herligheden sammen til en klæg dej og vend den ud på et mel drysset bord. Del dejen i fire lige store dele og form disse til runde boller.

Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Prik nu hele brødet igennem med en gaffel, og bag dem ved 220 grader i ca. 20 min. eller indtil de er let gyldne og har en sprød overflade.

Lad brødene køle af på en bagerist og nyd dem til en god salat, eller brug dem som brød til en god pølse, skinke eller laks. Top gerne med friske krydderurter.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

webmaster