Kartoffelsuppe

 

 

Ingredienser:

3 store løg

1 lille knoldselleri

6 mellemstore kartofler

1 spsk. olie 

1-2 tsk. rød karrypasta

2 fed hvidløg

1 liter grønsagsbouillon

2 dl letmælk

Salt og peber

3 dl cremefraiche 5 % og persille som pynt

 

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg.

Varm olien op ved middelvarme i en gryde og svits hvidløg, løg og karrypasta i et par minutter.

Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i grove stykker.

Kom grønsagerne i gryden.

Hæld bouillon på og kog det hele under låg indtil grønsagerne er møre.  

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.

 

Energi pr. 100 g.:

57 Kcal

290 Kcal pr person

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

11 minutter for 100g

58 minutter for 1 portion

 

Vidste du at:

Blendende supper giver en stor mæthed både pga. grøntsagerne og væsken som de r blandet sammen med. Desuden er de lave på energi hvis de ikke tilsættes fløde eller lignende. Derfor er de et oplagt valg i en sund kost og hvis man har ønske om vægttab.

Man forbrænder ca. 300 Kcal i timen ved rask gang

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

webmaster