Kartoffelsuppe
Ingredienser: 3 store løg 1 lille knoldselleri 6 mellemstore kartofler 1 spsk. olie 1-2 tsk. rød karrypasta 2 fed hvidløg 1 liter grønsagsbouillon 2 dl letmælk Salt og peber 3 dl cremefraiche 5 % og persille som pynt |
Fremgangsmåde: Hak løg og hvidløg. Varm olien op ved middelvarme i en gryde og svits hvidløg, løg og karrypasta i et par minutter. Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i grove stykker. Kom grønsagerne i gryden. Hæld bouillon på og kog det hele under låg indtil grønsagerne er møre. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. |
Energi pr. 100 g.: |
57 Kcal 290 Kcal pr person |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
11 minutter for 100g 58 minutter for 1 portion |
Vidste du at: |
Blendende supper giver en stor mæthed både pga. grøntsagerne og væsken som de r blandet sammen med. Desuden er de lave på energi hvis de ikke tilsættes fløde eller lignende. Derfor er de et oplagt valg i en sund kost og hvis man har ønske om vægttab. Man forbrænder ca. 300 Kcal i timen ved rask gang
|