Kartoffeltærte

 

 

Ingredienser:

Dej

1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 1,5 % fedt

2 spsk. flydende fedtstof

75 g fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel (ca. 1½ dl)

60 g hvedemel (ca. 1 dl)

½ tsk. salt

Fyld

6 små kartofler (ca. 250 g)

1 rød peber

2-3 gulerødder (ca. 200 g)

1 spsk. flydende fedtstof

4 æg

2 dl mælk

1 dl ost/parmesan (40 g)

1/2 spsk. majsstivelse

1 lille tsk. karry

1 lille tsk. paprika

1 tsk. salt

¼ tsk. Peber

 

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.

Smør et tærtefad på 22 cm i diameter. Rul dejen ud, og læg den i fadet, eller tryk den ud direkte i fadet.

Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.

Skær kartoflerne og rød peber i mindre stykker.

Riv gulerødderne groft, eller skær dem i små tern.

Svits kartoflerne i fedtstoffet i ca. 5 min.

Tilsæt rød peber og gulerødder, og svits i yderligere ca. 3 min.

Fordel fyldet på tærtebunden.

Pisk æg, mælk, ost og majsstivelse sammen. Tilsæt krydderier, salt og peber.

Hæld det over grøntsagerne.

Bag tærten færdig ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet

 

 

Energi pr. 100 g.:

120 Kcal

446 Kcal pr person

4,5 g fedt pr 100 g

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

24 minutter for 100g

89 minutter for 1 portion

 

Vidste du at:

Nogle kartoffelretter og -produkter har så højt et fedtindhold, at det overskygger de positive ernæringsmæssige egenskaber ved kartoflen. Det gælder som regel flødekartofler, kartoffelsalat, pommes frites og kartoffel chips.

Fedtindhold i de forskellige kartoffelprodukter:

●Kogte kartofler indeholder 0,3 gram fedt pr. 100 gram.

●Flødekartofler indeholder 11 gram fedt pr. 100 gram.

●Pommes frites indeholder 19 gram pr. 100 gram.

●Kartoffelchips indeholder 34 gram fedt pr. 100 gram.

●Ovnklare kartoffelprodukter som fx kartoffelbåde eller -skiver indeholder ca. 3-10 gram pr. 100 gram i rå tilstand, men kan indeholde mere. I spiseklar tilstand bliver fedtindholdet lidt højere, fordi der fordamper vand under tilberedning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

webmaster