Grøn kartoffelsalat
Ingredienser: 1 kg nye kartofler 1 spsk dijonsennep 1 spsk hvidvinseddike 3 spsk vand 2 spsk olivenolie 1 tsk fint salt friskkværnet peber 2 dl krydderurter (dild, purløg, karse) 2 forårsløg i tynde ringe 250 g små tomater 100 g sprød grøn salat |
Fremgangsmåde: Skrab/skræl kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og tilsat salt. Kog dem ved svag varme indtil de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og la dem dampe af. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål. Vend de let afkølede kartofler i marinaden. Stil kartoflerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Vend forårsløg og krydderurter sammen med de marinerede kartofler. Til sidst vendes salaten og tomaterne forsigtigt i. Pyntes evt. med tomater og krydderurter En variation kunne være at udskifte salaten med grønne bønner og forårsløg med rødløg.
|
Energi pr. 100 g.: |
77 Kcal 290 Kcal per person |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
15 minutter for 100g 58 minutter for 1 portion |
Vidste du at: Krydderurter udover den gode smag bidrager med mange vitaminer, mineraler, flygtige olier og antioxidanter, og de har i tusinder af år været brugt til at fremstille naturmedicin af.
|