Rodfrugtmos
Ingredienser: 1 kg kartofler Salt og peber 200 g gulerødder 300 g knoldselleri 1-2 dl letmælk 2 fed hvidløg 1 dl parmesanost |
Fremgangsmåde: Kog kartoflerne, selleri og gulerødderne møre uden salt. I de sidste 5-8 min. tilsættes hvidløg. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med et piskeris eller en håndmikser. Tilsæt mælk samt parmesanost. Tilsæt evt. kogevand fra kartoflerne, hvis mosen ønskes tyndere. Smag til med salt, peber og evt. friskrevet parmesan. Spises som tilbehør sammen med en grøn salat eller råkost. Kan evt. bages i ovnen, så det får en sprød skorpe. |
Energi pr. 100 g.: |
72 Kcal 320 Kcal pr. person |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
14 minutter for 100 g 64 minutter for 1 portion |
Vidste du at: |
Selleri indeholder mange vitaminer og mineraler her under vitamin B og C, som er to vitaminer, der er afgørende for immunforsvar og stofskifte, og faktisk har selleri været kendt som en god råvare til heling af sår. |