Kartoffelmuffins
Ingredienser – 6 muffins: 400 gr. kartofler 75 gr. revet ost eller parmesan 3 æg 2 forårsløg 1/2 tsk. salt og peber 12 cherrytomater |
Fremgangsmåde: Skræl og riv kartoflerne fint på et rivejern og læg kartoflerne ned i en si, så væsken kan dryppe af. Skyl tomater og forårsløg, og skær dem i små skiver. Kom æg, forårsløg, ost, og salt og peber i en skål og rør rundt Pres den resterende væske ud af kartoflerne og rør dem sammen med de resterende ingredienser i skålen Spray eller smør olie i formene, fordel massen i formene. Fordel herefter tomaterne i toppen af hver form. Bag dine kartoffelmuffins i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter – til overfladen får lidt farve. |
Energi pr. 100 g.: |
70 Kcal 192 kcal 1 stk. |
Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g: |
14 minutter for 100 g 38 minutter 1 stk. |
Vidste du at: |
Kartofler har stor næringsværdi og indeholder næsten alle vitaminer, specielt er de en vigtig kilde til C-vitamin og kostfibre i den danske kost. De indeholder også mange mineraler, især kalium. Måltidsforsøg har vist, at kartoflen er en af de fødevarer, der mætter bedst. Samtidig indeholder kartofler – både kogte og bagte – ikke noget fedt og er med til at påvirke energifordelingen i positiv retning. Hvis man vil opnå størst mæthed for færrest kalorier, skal man spise kartofler. |