Kartoffelmuffins

 

 

Ingredienser – 6 muffins:

400 gr. kartofler

75 gr. revet ost eller parmesan

3 æg

2 forårsløg

1/2 tsk. salt og peber

12 cherrytomater

 

Fremgangsmåde:

Skræl og riv kartoflerne fint på et rivejern og læg kartoflerne ned i en si, så væsken kan dryppe af.

Skyl tomater og forårsløg, og skær dem i små skiver.

Kom æg, forårsløg, ost, og salt og peber i en skål og rør rundt

Pres den resterende væske ud af kartoflerne og rør dem sammen med de resterende ingredienser i skålen

Spray eller smør olie i formene, fordel massen i formene. Fordel herefter tomaterne i toppen af hver form.

Bag dine kartoffelmuffins i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter – til overfladen får lidt farve.

 

Energi pr. 100 g.:

70 Kcal

192 kcal 1 stk.

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

14 minutter for 100 g

38 minutter 1 stk.

 

Vidste du at:

Kartofler har stor næringsværdi og indeholder næsten alle vitaminer, specielt er de en vigtig kilde til C-vitamin og kostfibre i den danske kost. De indeholder også mange mineraler, især kalium. Måltidsforsøg har vist, at kartoflen er en af de fødevarer, der mætter bedst. Samtidig indeholder kartofler – både kogte og bagte – ikke noget fedt og er med til at påvirke energifordelingen i positiv retning.  Hvis man vil opnå størst mæthed for færrest kalorier, skal man spise kartofler.

 
 
 

 

 

webmaster