Hosekræmmer i 20 år

Af Knud Gaarn-Larsen

 

 

23. november 2010 der et 20 år siden Jytte Nielsen overtog Hosekræmmeren.

Det var hverken butik eller Karup, der stod på Jytte Nielsens dåbsattest. Hun er født og opvokset i Aalestrup, og da det gjaldt uddannelse var det pædagogikken der trak.

Uddannelsen blev gennemført på et pædagogseminarium i København, men manden fik arbejde ved en elektriker i Karup. Det var det, der i første omgang førte familien til Karup, hvor Jytte fik arbejde på en institution i Herning.

Tilvalg

Det var ikke utilfredshed med jobbet som pædagog der gjorde, at Jytte overvejede et skifte, men ganske enkelt nysgerrighed og lysten til at prøve kræfter med noget nyt.

- Da forretningen blev til salg, var jeg selvfølgelig interesseret, men slog det ud af hovedet som en grille. Men så kom min mand Karl, der dengang havde etableret sig som selvstændig installatør i Karup, og sagde, at jeg skulle slå til. »Det kan jo ikke hjælpe, du sidder her i Karup som 70-årig og har fortrudt, at du ikke slog til. Og går det ikke, så kan du jo sælge igen«, sagde Karl til mig, fortæller Jytte Nielsen om brancheskiftet.

Tredje barn

Vi har to børn, men jeg plejer at sige at forretningen her er mit tredje barn, siger Jytte med et stort smil, der også afslører, at hun er kommet på den rigtige hylde og trives med livet som forretningsdrivende. For selv om hun er meget bundet af butikken, så føler hun det som en stor frihed, at have med dejlige kunder at gøre.

- Og det må du endelig skrive, at jeg har nogle fantastiske kunder, siger Jytte Nielsen, der mestrer balancen mellem at lade kunderne gå og »ose« i forretningen på egen hånd, og være til rådighed, når en kunde har behov for det, og på den måde også hjælpe kunden med råd og vejledning.

Dametøj

Selv om Hosekræmmeren året igennem er fyldt op med gode gaveideer, så har afdelingen med dametøj vokset sig større med årene. Jytte Nielsen finder det både udfordrende og spændende, at kunne tilbyde sine kunder et bredt udvalg, som man kan gå på opdagelse i.

Karup som handelsby

Selv om der er flere forretninger i Karup, der overlapper hinanden, så føler Jytte det ikke som dårlig konkurrence, men i stedet glæder hun sig over, at så mange forretninger kan trives nær hinanden, og at man kan være med til at supplere hinanden.

- Det giver kunderne en god oplevelse ved at handle i Karup, og så kommer de jo igen, siger Jytte Nielsen.

Indpakning

Jytte Nielsen og Hosekræmmeren er også kendt for den flotte indpakning, og her i tiden op til jul har Jytte Nielsen ekstra gang i flot gavepapir og elegante bånd.

- Jeg har været i gang med at pakke ting ind, som man kan bruge som kalendergaver og pakkespil. Det er især et hit hos mange mænd, at de kan komme her og købe færdige gaver til en pakkekalender, siger Jytte Nielsen.

Ferie

Selv om Jytte Nielsen er meget optaget af at forretningen ikke må have lukkedage, så er hun blevet bedre til at holde ferie.

- Vi har holdt ferie hvert år, men vi er nok blevet lidt bedre til det, for i år har vi haft hele tre uger, og så passer Margit og Tina butikken, fortæller Jytte Nielsen, der hellere vil på en rejse, end for eksempel at få et nyt køkken.

- Her i sommer har vi haft store naturoplevelser på en tur til Tanzania. Selv om det er særdeles spændende at møde en ny natur og kultur, så er der også den fordel ved det, at man sådan kommer til at længes hjem. Det er ikke mindst fordi man finder ud af, hvor godt vi egentligt har det i Danmark, siger Jytte Nielsen.

Hun har planer om at fejre sine første 20 år med Hosekræmmeren i Karup med en reception den 27. november.

- Jeg har fået en masse flotte gaver fra mine leverandører, så jeg har planer om at lade dem gå videre til mine kunder, der på dagen kan deltage i lodtrækningen om flotte præmier, siger Jytte Nielsen, før hun må videre til endnu en kunde.