Kartoffelfrikadeller

Kartoflerne koges og rives, naar de er fuldkommen kolde. 1 Pund revne Kartofler og 1 reven Hvedeknop bages i 1/4 Pund Smør og 2 smaa Spiseskefulde Fløde. Derpaa røres det med 4 velpiskede Æg, lidt Sukker, ganske lidt Salt, reven Skal og Saft af en stor Citron. Naar det er godt sammenæltet med Skeen, tages med denne Stykker deraf, som overstrøs med stødt Brød og steges langsomt på Panden i Smør og Klaret, indtil Frikadellerne er lysebrune. Har man mere end en Pande fuld, sættes Risten over lidt Gløder; de færdige Frikadeller lægges derpaa og holdes saaledes varme uden at blive bløde. Spises med syltet Saft eller sød Sauce. Frikadellerne kan blive meget gode, uden at de revne Kartofler i forvejen bages. Disse røres da blot med 3 Lod (50 Gram) Mel (i Stedet for Hvedeknopper), 6 Lod (100 Gram) smeltet Smør, Æg og Citron ligesom ovenstaaende.

 

webmaster