Kartoffelrand

5 á 6 store Kartofler skrælles, skæres i Skiver og koges møre i Vand med Salt; Vandet hældes fra, og de staar et Øjeblik halvt tildækket og damper tørre, moses derefter aldeles i Stykker, saa der ikke er Spor af Klumper; et Par Spiseskefulde Odense Plante-Margarine røres i tilligemed 1 á 2 Æg, lidt Salt, ganske lidt hvidt Peber og en Skefuld Mælk. En Rand smøres med Smør eller Plante-Margarine og strøs med stødt sigtet Tvebak, Mosen kommes i og bages 5/4 Time i en varm Ovn. Til daglig kan man ogsaa spare Æggene og blot forme Mosen i en Rand og ved Anretningen vende den på et rundt Fad. Vil man have Randen bedre, tages lidt mere Smør eller Plante-Margarine; naar det er smeltet i Gryden, kommes Mosen deri at bages lidt under stadig Omrøreren; naar den er svalet lidt, røres 5 á 4 Æg i og et Par Skefulde Fløde.

 

webmaster