Dollerup Bakker

 

Dollerup Bakker er et fantastisk smukt område beliggende tæt på Viborg. Området er særdeles kuperet og rummer endvidere Hald Sø, som er en af Danmarks dybeste søer.

 

Hald Sø er dannet under den sidste istid af en gigantisk isklump der smeltede og skabte det smukke kuperede terræn, som præger denne del af den midtjyske hede. Så sent som i 2008/2009 er der blevet fældet en stor mængde træer på det højeste punkt i bakkerne i et forsøg på at få naturen til at ligne det, som den oprindelig var. Området på denne del fremstår derfor umiddelbart lidt bart og trist at se på, men mon ikke tiden igen vil sætte sit præg på bevoksningen, og igen skabe lidt mere læ og hygge på toppen af bakkerne, som også rummer ishuset, hvor mange en hjemmelavet isvaffel bliver langet over disken i løbet af sommeren.

 

Vejen slynger sig smukt gennem terrænet og der er flere steder anlgt parkeringspladser med mulighed for at henstille bilen eller motorcyklen og spadsere en tur i den smukke natur.

 

Der er næsten altid mennesker i og omkring Dollerup Bakker, og er det ikke er turister der præger billedet, så vil man næsten altid kunne møde kondiløbere og cykelryttere, der prøver kræfter med det kuperede terræn, såvel som mange af de lokale skoler også benytter området til at nyde naturen og den medbragte madpakke.

 

Hver årstid har sin egen charme i dette smukke område, og ikke mindst efteråret med alle sine farvenuancer har fået mange fotografer til at tage billeder på stedet.

 

Området har sin egen hjemmeside som findes ved at klikke her.

 

Her ses parkeringspladsen på bakkernes højeste punkt.

 

Ishuset med de lækre isvafler og mulighed for at købe kaffe m.v.

 

Her ses udsigten fra det højeste punkt i 2009 efter der er sket omfattende fældning af træer på stedet.

 

Der er altid masser af turister og kondiløbere på stedet som her i foråret 2009.

 

Lidt bart ser det ud efter fældningen af de mange træer.

 

Mindesmærket taler for sig selv.

 

Et lille vandløb som udmunder i søen tæt ved Niels Bugge's Kro.

 

Her ligger den idylliske Niels Bugge's Kro langs med vejen i naturskønne omgivelser, der giver den fantastiske mad, som serveres på stedet en ekstra dimension.

 

De lokale har deres små både liggende ved bredden af søen.

 

Hald Hovedgård som ligger for enden af Hald Sø er absolut et besøg værd.

 

 

 

webmaster