Kartoffelmoussaka

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

 

½ kg kartofler

 

120 g løg

 

2- 3 fed hvidløg

 

600 g auberginer

 

salt

 

1 spsk olivenolie

 

300 g hakket oksekød

 

peber

 

oregano og timian efter smag

 

400 g flåede tomater på dåse

 

80 g revet ost

 

olie til fadet

 

Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne og kog dem med skræl. Pil løgene og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Skyl auberginerne, skær dem over på langs og derefter i tynde skiver. Drys skiverne med salt og lad dem trække i ca. 15 minutter. Skyl dem og dup dem tørre.

 

Opvarm lidt olivenolie i en pande, kom løgene i og steg dem klare. Tilføj hvidløg og steg dem med. Tilsæt det hakkede kød. Drys med salt og peber og brun kødet ved kraftig varme. Tilsæt aubergiber og lad dem stege med. Kom oregano og timian i efterfulgt af tomaterne. Lad det hele småsnurre i ca. 10 minutter ved lav varme.

 

Pil kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Spray eller smør et gratinfad let med olie. Fordel halvdelen af kødblandingen ud over bunden. Læg kartoflerne lagvis på. Hæld resten af kødsovsen ud over. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster