Gratinerede søde kartofler med ananas

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

4 store søde kartofler

salt

smør til formen

1 lille frisk ananas eller 300 gram ananas fra dåse

friskkværnet peber

friskrevet muskat

2 tsk ingefærrod

mynte

3 spsk rom

 

Fremgangsmåde:

Skræl og skyl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem ca. 10 minutter i letsaltet vand.

Smør et ovnfast fad med smør. Forvarm ovnen til 180 grader.

Skræl ananassen, skær den i kvarter, fjern den uspiselige midterstok og skær frugtkødet i mindre stykker. Hæld kogevandet fra de søde kartofler og kom dem i fadet. Fordel ananasstykkerne henover.

Bland de øvrige ingredienser sammen og fordel det over kartofler og ananas. Sæt fadet på den midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter.

Server retten direkte fra fadet.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster