Kartoffel/porre suppe

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

½ kg kartofler

1 l grøntsagsbouillon (terning + vand)

3 porrer

Evt. 2 dl piskefløde eller mælk (kan sagtens udelades)

1 tsk groft salt

peber

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med bouillonen, og lad dem koge under låg.

Skær de grønne toppe af porrerne. Skær toppene over på langs, så de renses ordentlig - der kan sidde meget jord i toppene.

Hak de rengjorte porretoppe groft, og kom dem i gryden med kartoflerne. Lad dem simre under låg, indtil både kartofler og porrer er møre.

Skær den hvide del af porrerne i skiver, og læg dem til side.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender eller foodprocessor.

Sæt gryden tilbage på varmen, og lad porre-kartoffelsuppen simre ved lav-middel varme. Kom de hvide porreskiver i og kog dem møre i suppen.

Rør evt. fløde i (kan sagtens udelades). Smag til med salt og peber.

Servér den varme porre-kartoffelsuppe med en klat creme fraiche, fintklippet purløg på toppen og god brød ved siden af.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster