Jansons fristelser

 

 

Ingredienser – 4 portioner:

1 kg kartofler

2 mellemstore løg

50 g smør

12 - 16 rensede ansjoser

friskkværnet peber

evt. salt

2 - 3 dl fløde

 

Fremgangsmåde:

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver. Læg dem i koldt vand 20 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Tør kartoffelskiverne omhyggeligt i et rent viskestykke.

Hak løgene fint. Skær hoved og hale af ansjoserne. Skær dem igennem på langs. Fjern benet og skrab dem rene. Smør et ovnfast fad omhyggeligt. Læg et lag kartoffelskiver, hakket løg, ansjoser og smørklatter over. Kværn lidt peber over. Fortsæt sådan indtil fadet er næsten fuldt. Slut med kartofler. Drys lidt salt over kartoflerne, men pas lidt på, da ansjoserne er salte. Hæld fløden over retten. Dæk fadet med låg eller folie.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Fjern låg/folie de sidste 15 - 20 min af stegetiden. Hæld lidt mere fløde eller væde fra ansjoserne ved, hvis retten ser tør ud. Skru ovnen op på 275 - 300 grader de sidste 5 - 10 min. indtil overfladen er gylden og boblende.

Jansons fristelser serveres rygende varm med masser af fintklippet frisk dild.

 

Energi pr. 100 g.:

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

 

Vidste du at:

 

 

 

 

 

webmaster