Grøn kartoffelsalat

 

 

Ingredienser:

1 kg nye kartofler

1 spsk dijonsennep

1 spsk hvidvinseddike

3 spsk vand

2 spsk olivenolie

1 tsk fint salt

friskkværnet peber

2 dl krydderurter (dild, purløg, karse)

2 forårsløg i tynde ringe

250 g små tomater

100 g sprød grøn salat

 

Fremgangsmåde:

Skrab/skræl kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og tilsat salt. Kog dem ved svag varme indtil de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og la dem dampe af.

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.

Vend de let afkølede kartofler i marinaden. Stil kartoflerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Vend forårsløg og krydderurter sammen med de marinerede kartofler. Til sidst vendes salaten og tomaterne forsigtigt i.

Pyntes evt. med tomater og krydderurter

En variation kunne være at udskifte salaten med grønne bønner og forårsløg med rødløg.

 

 

Energi pr. 100 g.:

77 Kcal

290 Kcal per person

 

Så langt skal du gå for at forbrænde 100 g:

15 minutter for 100g

58 minutter for 1 portion

 

Vidste du at:

Krydderurter udover den gode smag bidrager med mange vitaminer, mineraler, flygtige olier og antioxidanter, og de har i tusinder af år været brugt til at fremstille naturmedicin af.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

webmaster