Jens Jørgen Jeppesen stopper som uddeler i SuperBrugsen

Af Knud Gaarn-Larsen

 

På Karup-Kølvrå Brugsforenings generalforsamling sidst i marts, meddelte uddeler J. J. Jeppesen at han holder som uddeler med udgangen af oktober måned i år.

- Da jeg sagde det på generalforsamlingen begyndte folk straks at klappe, siger J. J. Jeppesen med et skævt smil. Normalt klapper man, når man får en glædelig nyhed, men når folk klappede på generalforsamlingen, så har det været en spontan påskønnelse af det store arbejde Jens Jørgen Jeppesen har lagt i Superbrugsen siden begyndelsen af 70erne.

Jeppesen startede sin karriere i brugsen i Karup den 1. maj 1970, hvor han blev ansat som førstemand, men efter fire år lokkede udfordringer i en brugs i Vejen, og det blev til et par år, før han den 14. april 1976 kom tilbage til brugsen i Karup, denne gang som uddeler, en stilling, han har beklædt lige siden.

Fire tilbygninger

Der er sket ikke så lidt i Jeppesens ”regeringstid”. Det er blevet til hele fire tilbygninger, og så er brugsen i Kølvrå blevet langt sammen med Karup, og der er lavet en stor parkeringsplads, og omsætningen har fulgt en jævnt stigende kurve.

Glad og travl

Når man møder Jeppesen i brugsen, virker han som en både glad og travl mand. I baglokalet har uddeleren et stort flot kontor, men det er ikke her uddeleren gemmer sig. Han er som de øvrige ansatte travlt beskæftiget i forretningen med at sætte varer op, så forretningen virker indbydende, og i vin-afdelingen er det chefen der styrer.

Hvad kan gøre dig glad?

- Det er omgangen med kunder, et godt personale, kommer det hurtige svar, og Jeppesen uddyber det med at forklare, at det at have de rigtige varer på hylderne i de rigtige mængder, som kan give en god omsætning, det er med til at gøre en uddeler glad, men han fremhæver også samarbejdet med bestyrelsen, og endelig er det også væsentligt at have det godt med de øvrige handlende.

- Det er vigtigt at Karup udvikler sig, og at det ikke kommer papir for udstillingsvinduerne i lukkede forretninger, og generelt er det sådan, at det der er godt for de øvrige butikker, også er godt for Superbrugsen, funderer J.J. Jeppesen, før han iler videre med andre opgaver i den store butik. Hvad tiden efter Superbrugsen skal bruges til, har han endnu kun vage forestillinger om, og når talen falder på en mulig afløser, så kommer svaret prompte; ”Det tager bestyrelsen af. Det vil jeg ikke blande mig i. Og jeg vil helt sikkert ikke blande mig i i brugsens drift efter 1. november 2010” siger J.J. Jeppesen med stor overbevisning i stemmen.

 

Jens Jørgen Jeppesen stopper som uddeler 1. november 2010.