Ti til marathon i Paris

Af Knud Gaarn-Larsen

 

Karup-området var repræsenteret med ti løbere til maratonløb i Paris.

Søndag den 11. april deltog ti løbere fra løbeklubberne i Frederiks og Karup i ”Marathon de Paris 2010”, som med 40.000 tilmeldte hører til blandt de helt store maratonløb i verden. Alle løberne gennemførte de 42,195 km, og flere af løberne satte oven i købet personlig rekord. En enkelt løb endda sit første marathonløb, hvilket var noget af en debut.

Masser af tilskuere

Ud over de ti løbere var også tre supportere rejst med, som sammen med cirka 250.000 tilskuere heppede på løberne. De danske fans er nemme at kende i den store menneskeskare, da de står med dannebrogsflag og næsten alle danske løbere har rød-hvide løbetrøjer med ”DANMARK” eller et dannebrogsflag påtrykt.

Athen til efteråret

En del af løberne er allerede tilmeldt ”Athens Classic Marathon” til efteråret, hvor de skal løbe den ”rigtige” marathon fra Marathon by til det gamle olympiske stadion i Athen. Det er i øvrigt den samme rute som man brugte til OL i 2004. Det er i år 2500 år siden den græske meddeler Pheidippides løb denne rute til Athen for at meddele grækernes sejr over perserne i Marathon, hvorefter han kollapsede og døde. Det er ud af denne legende maratonløbet blev født, men oprindeligt var den kun på 40 km. De sidste ca. 2,2 km skyldes OL i London 1908, hvor man skulle have ruten til at passere den kongelige tribune ved Windsor Castle – siden har ruten været fastlagt til 42,195 km.

 

På billedet ses nogle af løberne kort tid før starten, som gik fra Triumfbuen og ned ad Champs-Elysées. Da der kun var 3 graders varme fra morgenstunden, havde de fleste af løberne garderet sig med engangsdragt for at holde varmen inden start.