Tyske Klumper

Man river en stor Tallerken Kartofler - som maa være kogte Dagen forud - meget fint og omhyggeligt, thi hvis den mindste Smule Kartoffel falder af i Fadet og ikke igen samles op og trykkes igennem Rivejernet, kan Bollerne ikke sættes pænt paa, naar de skal koges. 5 á 6 Stykker fedt Flæsk skæres i ganske smaa bitte Firkanter og steges i en Gryde ved ikke for stærk Ild, et lille Løg pilles og hakkes meget fint og kommes i Gryden naar Flæsket omtrent er stegt - ingen af Delene maa blive mørkt brune - dette hældes tilligemed Fedtet i Gryden i de revne Kartofler og omrøres med lidt Sukker, Salt og Kardemomme; derefter tilsættes 3 á 4 hele Æg. Hvedemel røres i, til det bliver en fast Dejg; hvis Kartoflerne skulde være saa tørre, at de næsten ikke kan modtage Mel, kommer man ganske lidt Mælk i. Store Boller sættes paa Kogende Vand med Salt og koger smaat. Hertil Sveske- eller Saftsauce.

 

webmaster